Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(20)

Chokladtryffel Tårta.

Den här tårtan är något för alla som älskar choklad. Underbart god. Vill man kan en klick vispgrädde vara gott till.

Tips: Tryffeln vill gärna rinna av tårtan om den hälls på för tidigt.

        Tårtan kan gärna göras en dag i förväg.

anci

Vote
(20)

Räcker till 10-12 bitar

Räcker till...

10-12 bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 150 gr Margarin eller smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
Tryffel
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 gr Margarin eller smör
  • 200 gr mörk choklad
  1. Smält smöret i en kastrull. Blanda i övriga ingredienser, mjölet sist.

    Häll smeten i en rund form med löstagbar kant. (ca 22 cm)

    Grädda kakan ca 20 min. i 175 gr.

  2. Koka upp grädde och smör. Bryt chokladen och lägg i den varma vätskan så den smälter till en kräm.

    Ställ krämen i kylen och låt den halvstelna. Bred den över den svalnade tårtan.