Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Dubbel kladdkaka

En kladdkake tårta med mycket choklad kräm. En dröm för alla kladdkakeälskare!

bakeacake

Vote
(8)

Ingredienser

Så gör du

Recept (två bottnar):
  • 150 gr smör
  • 6 dl socker
  • 4 st ägg
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk Vanliljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 3 dl vetemjöl
Choklad frosting:
  • 60 gr smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 100 gr Philadelphia ost
  • 1 msk Varmt Kaffe
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj två formar med löstagbara kanter.

  2. Smält smöret.

  3. Vipsa ihop socker, ägg, kakao, vanilj och salt.

  4. Tillsätt slutligen smöret,mjölet och sirapen. Blanda.

  5. Dela smeten i två formar. Grädde varje form i ugnen i ungefär 15-20 min.

  6. Frostingen: Rör ihop allt förutom kaffet, det rör du i sist.

  7. När kak bottnarna har svalnat bre på frostingen på ena botten och sen på med den andra och bre frosting på den med. Och sen är det bara att dekorera och använda fantasin.