Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Kladdkakedonuts

Är det kladdkaka eller är det donuts? Den här kladdkakan som är formad som donuts och som toppas med en härligt färgglad frosting, är inte bara roliga att baka utan också försvinnande goda!

Vote
(8)

Räcker till ca 8-10 st portioner

Räcker till...

ca 8-10 st portioner

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 4 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
Frosting
  • 150 g mjukt smör
  • 150 g färskost
  • 1 dl florsocker (kan uteslutas)
  • Dr. Oetker gelfärg valfria färger
  • Dr. Oetker Queen Mix strössel
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna bara precis tills allt gått ihop till en tjock och jämn smet. Täck din form med bakplåtspapper och häll upp din smet i den. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Det är olika från ugn till ugn med den ska vara färdig i kanterna och kladdig i mitten. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet, minst 3 timmar innan du stansar ut donuts och dekorerar dem.

  2. Frosting: Vispa smör och färskost till en fluffig smet. Dela upp frostingen i lika många skålar som du vill ha färger och färga varje frosting i varsinn färg. Stansa ut donut-formade kakor från kladdkakan och bre på frosting. Garnera med strössel och servera direkt eller förvara i kylskåpet!