Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Kladdkaka i strut med chokladfrosting

Recept på kladdig kladdkaka som serveras på ett roligt sätt i en glasstrut toppad med len chokladfrosting.

baka.se

Vote
(7)

Räcker till 12 portions

Räcker till...

12 portions

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

Kladdkaka
  • 150 g smör
  • 100 g mjölkchoklad
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 12 st glasstrutar
  • struthållare för att kunna grädda kladdkakan i strut
Frosting
  • 100 g mjölkchoklad
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk kakao
Topping
  • Mini Marshmallows & Kolasås
Kladdkaka
  • Börja med att smälta smöret. Hacka mjölkchokladen och smält ner i smöret. Vispa ihop ägg, vaniljsocker och strösocker lätt och rör sedan ner smör/choklad blandningen. Rör om till en slät smet. Blanda mjöl och bakpulver, rör ned i smeten. Ställ strutarna i en struthållare. Fyll struten med smeten till 2/3 delar. Grädda i mitten av ugnen i 12 minuter.
Frosting
  • Smält mjölkchokladen på låg värme och låt den svalna. Vispa upp smör, florsocker och kakao fluffigt. Vispa i ca 5 minuter. Vispa i den smälta chokladen försiktigt och vispa ihop till en slät frosting. Spritsa på frostingen i strutarna. Servera eller toppa med marsmallows och kolasås.