Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kladdkaka i strut med chokladfrosting
Recept på kladdig kladdkaka som serveras på ett roligt sätt i en glasstrut toppad med len chokladfrosting.
Räcker till 12 portions
Räcker till...
12 portions
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
Kladdkaka
- 150 g smör
- 100 g mjölkchoklad
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 12 st glasstrutar
- struthållare för att kunna grädda kladdkakan i strut
Frosting
- 100 g mjölkchoklad
- 300 g rumsvarmt smör
- 2 dl florsocker
- 1 msk kakao
Topping
- Mini Marshmallows & Kolasås
Kladdkaka
- Börja med att smälta smöret. Hacka mjölkchokladen och smält ner i smöret. Vispa ihop ägg, vaniljsocker och strösocker lätt och rör sedan ner smör/choklad blandningen. Rör om till en slät smet. Blanda mjöl och bakpulver, rör ned i smeten. Ställ strutarna i en struthållare. Fyll struten med smeten till 2/3 delar. Grädda i mitten av ugnen i 12 minuter.
Frosting
- Smält mjölkchokladen på låg värme och låt den svalna. Vispa upp smör, florsocker och kakao fluffigt. Vispa i ca 5 minuter. Vispa i den smälta chokladen försiktigt och vispa ihop till en slät frosting. Spritsa på frostingen i strutarna. Servera eller toppa med marsmallows och kolasås.