Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Enkla glutenfria chokladbrownies

Vi älskar när det går både snabbt och är enkelt. I detta receptet hittar du båda, prova - du kommer inte bli besviken! 

Vote
(5)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till ca 15-20 st beroende på storlek

Räcker till...

ca 15-20 st beroende på storlek

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 225 g laktosfritt smör
  • 200 g grovhackad Mörk Choklad
  • 1,5 dl strösocker
  • 1/3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 4 st ägg
  • 2 msk kakao
Garnering:
  • florsocker
  • 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och ha i chokladen. Låt chokladen smälta i smöret.

    2. Blanda socker, bakpulver, mjöl och salt. Ha i äggen, kakao och den smälta chokladen. Blanda till en slät smet.

    3. Häll smeten i en långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

    4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-23 minuter. Låt den svalna i formen. Skär i bitar. Pudra över florsocker innan servering.