Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

Fudgekaka

Kladdigt god kaka med underbar glasyr!

bullemamman

Vote
(17)

Räcker till 1 långpanna

Räcker till...

1 långpanna

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 300 gram smör
  • 4.5 deciliter strösocker
  • 3 stycken ägg
  • 1.5 deciliter kakao
  • 6 teskedar vaniljsocker
  • 1.5 teskedar bakpulver
  • 3 deciliter vetemjöl
Glasyr
  • 3 deciliter vispgrädde
  • 3 deciliter strösocker
  • 3 matskedar sirap vit, ljus eller mörk går lika bra
  • 150 gram mjölkchoklad
  • 150 gram smör
  • Gräddtid: ca 20 min

    Ugn: 200 grader

    Smält smöret i en kastrull o rör sedan ner socker o ägg, sist övriga ingredienser. Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper o grädda mitt i ugnen ca 20 min, 200 grader. Ta ut kakan o vänd upp o ner på den o ta bort bakplåtspappret så den får svalna. Vänd upp den tex på sitt uppläggningsfat eller på ett bakplåtspapper...

    Glasyr
    Koka allt, utom smöret, i ca 20 min tills det tjocknat. Blanda sedan i smöret o bred ut över den svalnade kakan. Låt det stelna lite o skär sedan i rutor. Gott ihop med grädde eller glass!