Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

kladdkaka

Kladdkaka som är godare än vanligt med lite valnötter i.

29september

Vote
(4)

Räcker till 1 st plåt

Räcker till...

1 st plåt

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker (jab brukar ta lite mindre)
  • 100 g smör
  • 2 1/2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • valnötskärnor (välj av egen smak)
  • Vispa ägg och socker poröst med elvisp, häll i det smälta smöret. Tillsätt vaniljsocker, kakao och salt. Avsluta med vetemjölet. Hacka valnötterna grovt och rör ner i smeten.
    Smöra och bröa en form, häll i smeten och grädda i 175 grader 20-25 minuter på mittenfalsen. (I min ugn, du får anpassa efter din egen) Servera med vispad grädde!