Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(30)

brownies

jättegoda brownies med mörkchocklad.

29september

Vote
(30)

Räcker till 24 st

Räcker till...

24 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 påse hackade valnötskärnor (ca 60 gram)
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 kmr bakpulver
  • Sätt ugnen på 175°C. Bryt chokladen i bitar och smält den. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i små klickar. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda med chokladen. Blanda mjöl, bakpulver och hackade nötter och rör ner i chokladen. Rör till en slät smet. Gör en form av aluminiumfolie, ca 20x25 cm. Pensla den med smält margarin och brödströ den. Slå i smeten och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Kakan ska vara torr utanpå men lite seg och fuktig inuti. Låt kakan svalna något och dela den sedan i fyrkanter. Förvaras i burk