Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Kladdkaka

En supergod äkta kladdkaka som är så där härligt kladdig!

Smarrigt

Vote
(6)

Räcker till 1 st långpanna

Räcker till...

1 st långpanna

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 gram smör eller margarin
  • 1 dl olja
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl kakao Det går bra med mindre också ifall man inte gillar stark kakao smak.
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 gram mörk choklad går även bra med mindre eller också helt utan
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret tillsammans med oljan och sirapen. Vispa ner det i äggsmeten.

  2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och vispa ner den i smeten

  3. Häll upp i en långpanna och grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen

  4. Serveras med vispad grädde eller vaniljglass. Gärna bär eller frukter till! Super gott en varm sommar dag eller som efterrätt!