Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Kladdkaka med Hallon

En riktigt kladdig kladdkaka täckt med härlig chokladglasyr och hallondekoration på toppen... Kan det blir bättre?

Här nedan finner ni vårt recept på Kladdkaka med hallon:

Vote
(4)

Räcker till 1 st ca 12 bitar

Räcker till...

1 st ca 12 bitar

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram smör
  • 2.5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Glasyr
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 gram mörk choklad
  • 25 gram smör
  • Dr. Oetker Natural Raspberry
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen av plattan och rör ned socker och ägg. Blanda väl.

  2. Blanda vetemjöl med kakao och vaniljsocker i en skål, rär gärna med gaffel. Vänd ned detta i kastrullen.

  3. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

  4. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.

  5. Koka upp grädden till glasyren. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem och smöret i kastrullen. Rör om tills allt är smält.

  6. Låt smeten svalna något. Häll smeten över chokladkakan och bred ut den. Strö över hallondekoration strax innan servering.

  7. Servera gärna med en klick vispad grädde.