Vegansk kladdkaka med vispad mintpannacotta
Älskar du choklad och mint, och vill baka veganskt?
Då är detta receptet för dig! Baka denna chokladiga och perfekt kladdiga chokladkaka och toppa med len mintpannacotta.
Räcker till ca 8 bitar
ca 8 bitar
Ingredienser
Så gör du
Kladdkaka:
- 150 g mjölkfritt margarin
- 1 dl farinsocker
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 0.5 tsk salt
- 1 dl kikärtsspad (vattnet från ett tetrapack kokta kikärter)
Vispad mintpannacotta:
- 2 dl vispgrädde växtbaserad
- 1 dl strösocker
- 1 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom
- 2 tsk Dr. oetker vegegel
- ca 10 droppar Dr. Oetker Gelfärg grön
- färska myntablad till dekoration
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till klumpfri smet.Häll smeten i en springform (20 cm i diameter).
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.Låt kladdkakan svalna i formen, gärna i kylskåp.
Skär kladdkakan i portionsbitar.Vispad mintpannacotta:
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt puttra tills grädden tjocknar (ungefär 1 minut).
Ställ in kastrullen i kylskåpet i minst 4 timmar.När panacottan stelnat helt, vispa den med elvisp tills den blir fluffig. Häll upp pannacottan i en spritspåse och spritsa den på kladdkakan.
Toppa med färska myntablad.