Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kladdkaksmuffins
Tycker det här receptet passar bra inför Fruntimmerstemat. Choklad, choklad och åter choklad med färska bär till.
Räcker till ca 12 st muffins
Räcker till...
ca 12 st muffins
Ingredienser
Så gör du
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör eller margarin
- ½ dl matolja
- 1 dl ljus sirap
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
Garnering
- 250 g vaniljkesella Eller någon annan smak
- bär
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och tillsätt det och olja och sirap i äggfluffet.
Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål och blanda om. Vänd försiktigt ned i smeten.
Fyll formar till 2/3 och grädda i 175 grader ca 12 minuter.
Garnera med en klick kesella och bär när muffinsarna har svalnat.