Blåbärsmuffins med marängfrosting.
Somriga blåbärsmuffins med en fluffig marängfrosting. Behöver jag säga mer?
Räcker till ca. 12 st muffins
ca. 12 st muffins
Ingredienser
Så gör du
Muffinsen
- 100 g margarin
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 st citron, finrivet skal
- 200 g frysta blåbär
Marängfrosting
- 3 st äggvitor
- 2 dl florsocker
- kakao till garnering
Steg 1
Sätt ugnen på 200 grader och se till att gallret är i mitten utav ugnen.Steg 2
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret och tillsätt det, tillsammans med mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och rör sedan försiktigt ner det i smeten.Steg 3
Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt (eller på en vanlig plåt om du inte har en muffinsplåt) och varva muffinssmeten med blåbären tills 3/4 av muffinsformen är fylld.
Grädda i ca. 20 minuter och låt sedan muffinsen svalna. Låt muffinsarna stå kvar i plåten!Steg 4
Lägg äggvitorna i en skål och vispa till hårt skum. Tillsätt florsockret och vispa tills att du kan vända skålen upp och ner utan att skummet ramlar ut. Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa ut denna på muffinsarna.
Nu måste marängen stelna till lite på ytan, så ställ in muffinsarna i ugnen, på samma temperatur som du gräddade dem i nyss och vänta tills marängen får lite färg. Ta sedan ut dem och låt svalna.
Strax innan servering pudrar du med lite kakao!LYCKA TILL!