Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(23)

Rabarberkladdkaka med glasskräm

Enkelt och gott recept på rabarberkladdkaka toppad med glasskräm som du lätt rör ihop av Dr. Oetkers Vaniljkräm och vispad grädde.Kladdkakan är precis lika god om inte godare dagen efter.

Vote
(23)

Räcker till 1 st springform 22 cm (ca 10 bitar)

Räcker till...

1 st springform 22 cm (ca 10 bitar)

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

Kladdkaka
  • 200 gram rabarber
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 100 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Glasskräm
  • 1 påse Dr. Oetker Vanilla Cream
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  1. Smöra en springform 22 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skölj rabarbern och skär i centimeterstora bitar. Lägg rabarberbitarna i en skål och vänd runt dem i 1 msk socker och 1 msk vetemjöl.

  3. Smält smöret i medelstor kastrull. Sänk värmen på plattan.

  4. Blanda ner chokladen och rör tills den är smält.

  5. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.

  6. Blanda i socker, vetemjöl och vaniljsocker och rör till en jämn smet.

  7. Fördela smeten i springformen och strössla över rabarberbitarna.

  8. Grädda kladdkakan i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Kanterna ska vara fasta men mitten ska vara mjuk.

  9. Låt kakan svalna och ställ den i kylskåp någon timme.

  10. Topping: Vispa med elvisp vaniljkrämpulvret med 6 dl mjölk. Låt vila i kylskåp enligt anvisningarna på förpackningen. Vaniljkrämen ska bli stel. Vispa i grädden för sig. Blanda lika delar vaniljkräm med vispgrädde till en slät kräm. Lägg krämen i spritspåse och dekorera kakan innan servering.