Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Salt kolakladdkaka

Tänk att något så lättbakat kan bli så farligt gott! Recept på en kladdkaka toppad med dulce de leche grädde, jordnötter och flingsalt. En salt kolakladdkaka helt enkelt.

carolina

Vote
(1)

Räcker till 1 st Springform

Räcker till...

1 st Springform

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

Kladdkaka
  • 225 g Smör
  • 2,5 dl Strösocker
  • 2 dl Farinsocker
  • 2 tsk Vaniljpasta
  • 4 st Ägg
  • 1 dl Kakao
  • 1 krm Salt
  • 3,5 dl Vetemjöl
Topping
  • 2,5 dl Grädde
  • 200 g Dulce de leche
  • Jordnötter
  • Flingsalt
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform, ca 22-24 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme. Ställ åt sidan.
  3. Rör ihop alla ingredienser, spara smöret till sist.
  4. Fördela smeten i formen och grädda på över- och undervärme i ca 25-30 minuter. Kakan ska vara gräddad i kanterna men lite lösare i mitten.
  5. Vispa grädden och tillsätt dulce de leche. Strax innan kakan ska serveras brer du på kolagrädden över kakan och strö över jordnötter och flingsalt. Tänk på att kakan måste svalnat helt innan grädden bres på, annars smälter grädden och blir rinnig.