Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Sockerfri kladdkaka utan gluten
Recept på en härlig chokladkaka fri från socker, gluten och mjölk. Kakan är även anpassad för KETO. Om valet av sötningsmedel inte är av så stor vikt kan du byta ut erythritolet mot samma mängd dadlar. Toppingen kan också varieras beroende på säsong. Körsbär och jordgubbar är två goda alternativ.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 6 pcs (i kaka ca 20 cm i diameter)
Räcker till...
6 pcs (i kaka ca 20 cm i diameter)
Recepttyp
Kladdkaka
Näringsvärde
Mjölk & laktosfritt
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 2 st ägg stl M
- 100 g erythritol (sötningsmedel)
- 1 st salt nypa
- 1 st vaniljpulver knivsudd
- 100 g malen mandel
- 25 g kakao
- 1 tsk bakpulver
- 0,7 dl mandelmjölk
- 20 g flytande kokosolja
Frosting
- 1 st mogen avocado
- 10 g kakao
- 20 g erythritol (sötningsmedel)
Dekoration
- 30 g svarta vinbär
- 40 g blåbär
- 1 msk kakaonibs
- 1 tsk ätliga blomblad
- Värm ugnen till 180 °C över-och undervärme. Klä botten av en springform (20 cm) med bakpapper. Separera äggen, vitan och gulan för sig. Vispa äggvitorna styvt med erythritol och salt. Vispa äggulorna med vanilj till ett skum. Rör i mandelmjölet, kakao och bakpulver i äggulorna. Tillsätt även mandelmjölk och kokosolja lite i taget. Vänd ned äggviteskummet lite i taget. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
- Under tiden kakan svalnar förbereder du fyllningen. Kärna ur avocadon och mixa avocadoköttet slätt tillsammans med kakao och erythritol.
- Lossa bakpappret från botten av kakan och bred ut fyllningen på ovansidan av kakan. Dekorera med svarta vinbär, blåbär, kakaonibs och ätbara blomblad.