Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(77)

Sockerfri kladdkaka utan gluten

Recept på en härlig chokladkaka fri från socker, gluten och mjölk. Kakan är även anpassad för KETO. Om valet av sötningsmedel inte är av så stor vikt kan du byta ut erythritolet mot samma mängd dadlar. Toppingen kan också varieras beroende på säsong. Körsbär och jordgubbar är två goda alternativ.

baka.se

Vote
(77)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 6 pcs (i kaka ca 20 cm i diameter)

Räcker till...

6 pcs (i kaka ca 20 cm i diameter)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 2 st ägg stl M
  • 100 g erythritol (sötningsmedel)
  • 1 st salt nypa
  • 1 st vaniljpulver knivsudd
  • 100 g malen mandel
  • 25 g kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,7 dl mandelmjölk
  • 20 g flytande kokosolja
Frosting
  • 1 st mogen avocado
  • 10 g kakao
  • 20 g erythritol (sötningsmedel)
Dekoration
  • 30 g svarta vinbär
  • 40 g blåbär
  • 1 msk kakaonibs
  • 1 tsk ätliga blomblad
  1. Värm ugnen till 180 °C över-och undervärme. Klä botten av en springform (20 cm) med bakpapper. Separera äggen, vitan och gulan för sig. Vispa äggvitorna styvt med erythritol och salt. Vispa äggulorna med vanilj till ett skum. Rör i mandelmjölet, kakao och bakpulver i äggulorna. Tillsätt även mandelmjölk och kokosolja lite i taget. Vänd ned äggviteskummet lite i taget. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
  2. Under tiden kakan svalnar förbereder du fyllningen. Kärna ur avocadon och mixa avocadoköttet slätt tillsammans med kakao och erythritol.
  3. Lossa bakpappret från botten av kakan och bred ut fyllningen på ovansidan av kakan. Dekorera med svarta vinbär, blåbär, kakaonibs och ätbara blomblad.