Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Farinbröd

Ett av de godaste matbröden jag vet! Man kan välja att baka ut till bullar eller limpor.

Receptkälla: Mamma

angelicaan

Vote
(8)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 40 bullar cirka

Räcker till...

40 bullar cirka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 förpackning brun farin
  • 4 st ägg
  • 1 förpackning rågsikt
  • 2 pkt torrjäst (12 gr)
  • 2 tsk salt
  • 1 l ljummet vatten
  1. Blanda ihop allt i en bunke.

  2. Jäs degen till dubbel storlek.

  3. Baka ut till bullar eller limpor.

  4. Jäs på plåten en stund.

  5. Grädda i 175 grader cirka 20-30 minuter. Pensla med vatten då och då för att få en skorpa.