Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Fruktbröd

Recept på fruktig limpa med apelsin och korinter.

Vote

Räcker till 2 st

Räcker till...

2 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vatten eller mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 0,75 dl sirap
  • 2 dl rågmjöl
  • 100 g Dr. Oetker Apelsinskal (1 förpackning)
  • 75 g Dr. Oetker korinter (1 påse)
  • 1 dl rapsolja eller 100 g smält smör
  • ca 10 dl vetemjöl
  1. Smält smöret eller ljumma oljan tillsammans med vätskan till 37 grader, dvs fingervarmt.

  2. Lös upp jästen i degvätskan.

  3. Tillsätt sirap, apelsinskal och korinter.

  4. Ha i rågmjölet och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa till dubbel storlek, 45-60 minuter.

  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma till två limpor.

  6. Man kan också göra flätat bröd för extra vackert utseende.

  7. Låt jäsa ca 30 minuter och grädda i 175 grader i ca 25 minuter.