Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Fruktbröd
Recept på fruktig limpa med apelsin och korinter.
Räcker till 2 st
Räcker till...
2 st
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl vatten eller mjölk
- 50 g jäst
- 2 tsk salt
- 0,75 dl sirap
- 2 dl rågmjöl
- 100 g Dr. Oetker Apelsinskal (1 förpackning)
- 75 g Dr. Oetker korinter (1 påse)
- 1 dl rapsolja eller 100 g smält smör
- ca 10 dl vetemjöl
Smält smöret eller ljumma oljan tillsammans med vätskan till 37 grader, dvs fingervarmt.
Lös upp jästen i degvätskan.
Tillsätt sirap, apelsinskal och korinter.
Ha i rågmjölet och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa till dubbel storlek, 45-60 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma till två limpor.
Man kan också göra flätat bröd för extra vackert utseende.
Låt jäsa ca 30 minuter och grädda i 175 grader i ca 25 minuter.