Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Frukostlimpa med valnöt och tranbär

Polly Åsa Svensson

Vote
(2)
Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 7 dl vatten
  • 50 g Milda Guld Smör & Rapsolja
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 msk farinsocker
  • 10 dl vetemjöl
  • 6 dl rågsikt
  • 150 g torkade tranbär
  • 150 g valnötter
  1. Sält margarinet i en kastrull och tillsätt vatten, ljumma så det blir fingervarmt.

  2. Smula ner jästen i en bunke och blanda ut i degvätskan. Tillsätt farinsocker och salt och rör sedan ner mjölblandningen lite i taget till en ganska lös deg. Hacka tranbären och valnötterna grovt, tillsätt till degen och låt jäsa i ca 45 min eller till dubbel storlek.

  3. Dela degen och forma två limpor, som får jäsa på plåt i ytterliggare 30 min. Grädda ca 40 min på 175 grader i nedre delen av ugnen, pensla ev med vatten 10 min innan gräddningen är klar för att få en fin skorpa på brödet.
    Brödet är klart när det låter lite ihåligt om du knackar på det med en träsked.
    Låt svalna på galler.