Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Havrebröd
Detta är ett gott och mört bröd som passar bra som kvällsmål. Testa gärna med smör och ost!
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 1 st bröd
Räcker till...
1 st bröd
Recepttyp
Matbröd
Ingredienser
Så gör du
- 25 g jäst
- 5 dl kallt vatten
- 2 tsk salt
- 2 msk olja , jag använder rapsolja
- 3 dl fiberhavregryn
- 1 dl krossat linfrö
- 7 dl vetemjöl
- 3 dl fullkornsvetemjöl
Smula jästen i en bunke. Lös den med det kalla vattnet. Tillsätt salt, olja, havregryn och krossade linfrö. Låt svälla ca 15 minuter.
Tillsätt vetemjölet lite i taget under knådning. Knåda sedan degen smidig i 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Låt degen jäsa 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda degen och forma den till ett avlångt bröd. Lägg den på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.