Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Klassiska tekakor

Härligt mjuka tekakor som är så goda med lite smör, ost och apelsinmarmelad

cupcakesfluffan

Vote
(16)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 100 gram socker
  • 100 gram margarin
  • 10 gram salt
  • 14-15 dl vetemjöl
  1. Smält margarinet och häll på mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen i vätskan.

  2. Blanda i resten av ingredienserna och blanda till en lagom fast deg. Låt jäsa i bunken i 30 minuter.

  3. Ta upp på bakbord och baka ut till 20 tekakor, nagga och lägg på plåt. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.

  4. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter. Låt svalna på bakgaller under bakduk.