Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Krukbröd

Milda http://www.milda.se

Vote
(12)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 12 - 14 stycken

Räcker till...

12 - 14 stycken

Kategorier
Recepttyp Matbröd
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 25 g jäst
  • 25 g Milda i folie, (eller 1/4 dl Milda flytande margarin)
  • 4 dl vatten, 37 grader
  • 2 tsk salt
  • 1 dl grahamsmjöl, (60 g)
  • 9-10 dl vetemjöl, (575 g)
  • 1 tsk kummin, stött
  • 12-14 st små lerkrukor (typ blomkrukor)
  • Milda flytande margarin
  • små rundklippta bakplåtspapper att lägga i botten på krukorna
  • 1. Smula sönder jästen i en degbunke och lös den i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, margarin, salt, kummin, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman degen och knåda den smidig. Strö lite mjöl över degen och täck bunken med plastfolie. Låt degen jäsa 1 timme eller på svalt ställe över natten.

    2. Arbeta ihop degen på lättmjölad bakbänk. Dela degen i 2 delar och forma till längder som delas i 12-14 lika stora bitar. Rulla till bullar och lägg i de smorda krukorna, strö över mjöl. Eller kavla ut delarna till avlånga kakor 36 x 15 cm. Pensla ytan med lite Milda och dela var kaka i 6-7 lika breda bitar. Rulla samman och ställ bitarna på högkant i lerkrukorna med rundklippt bakpapper i botten. Ställ krukorna på ugnsplåt och låt jäsa under duk till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.

    3. Grädda bröden 15-20 minuter på näst högsta falsen.

    4. Njut bröden nygräddade och avsvalnade med bara en klick SmörgåsMilda.