Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst
- 4 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 2 msk Milda flytande margarin, (eller Milda i folie)
- 5 dl vetemjöl, (300 g)
- 4 dl rågsikt, (220 g)
Pensling
- mjölk
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C.
2. Rör först ut jästen i lite vatten och tillsätt sedan resten av vattnet. Rör ner salt, socker och margarin.
3. Häll i lite mjöl i taget. Degen ska vara ganska lös men ändå inte kladdig. Knåda degen minst 5 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig.
4. Forma degen till en längd och dela den i 10 lika stora bitar. Forma bitarna till runda bullar. Lägg över bullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225°C.
5. Täck bullarna med bakduk och låt dem jäsa i ca 40 minuter. Grädda sedan bullarna i mitten av ugnen ca 15 minuter.
6. Pensla bullarna med lite mjölk när de kommer ut från ugnen så blir de blanka och fina.