Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mitt surdegsbröd
Det här är ett väldigt gott och lättbakat surdegbröd, men det ska jäsa i ca 1 timme allt som allt.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Recepttyp
Matbröd
Surdegsbröd
Ingredienser
Så gör du
- 25 g jäst
- 2 dl ljummet vatten (37°c)
- 1 1/2 dl vetesurdeg
- 1-2 tsk salt
- 1 msk olja
- 1 msk brödsirap
- 2 dl graham fullkornsmjöl eller någon annan god mjölsort
- 4 1/2 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om tills jästen löst sig och tillsätt de resterande ingredienserna. Låt jäsa i ca en timme. Baka ut till ett stort bröd och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 25-30 min. Grädda brödet i 225 °c i ca 30 min (häll i en kopp med varmt vatten innan du stänger luckan så blir det en hård och fin yta). Knacka på bottnet när du tror det är klart. Det ska låta ihåligt och fått fin färg.