Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Ostbullar

Lättbakade bullar till frukost eller en kopp te. Kan göras äggfria om du låter bli att pensla dem.

annoest

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 10 st

Räcker till...

10 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl Kesella lätt fungerar lika bra med vanlig kesella
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl riven ost gärna lagrad för lite mer smak, men fungerar bra med hushållsost
  • 1 msk honung
  • 6-7 dl vetemjöl
Pensling
  • 1 st uppvispat ägg kan uteslutas, smakar jättebra ändå
  • lite riven ost kan också uteslutas
  1. Rör ut jästen i kall mjölk tills den har löst sig.

  2. Tillsätt kesella, olja, salt, ost och honung. Rör om lite innan du tillsätter det mesta av mjölet. Arbeta samman till en smidig deg som släpper bunkens kanter.

  3. Låt jäsa övertäckt 1 timme.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den lite och dela den sedan i 10 bitar. Forma avlånga bullar och lägg på bakpappersklädd plåt.

  5. Jäs till dubbel storlek, ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö på riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills bullarna har fått fin färg.