Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Pitabröd

Härligt goda pitabröd att fylla med smarriga tillbehör som kyckling, grönsaker, kebabkött, tacosfärs, skinka, ja precis vad du vill, annars är de goda att äta precis som de är.

cupcakesfluffan

Vote
(7)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Ingredienser

Så gör du

  • 500 gram vatten
  • 850 gram vetemjöl special
  • 25 gram jäst
  • 2 msk olivolja
  • 15 gram salt
  • 2 msk flytande honung
  1. Lägg mjölet, honung, jäst, vatten och olivoljan i köksmaskinens bunke

  2. Arbeta degen smidig och glansig, ca 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till.

  3. Låt degen jäsa i degbunken under bakduk i 2 timmar.  Sätt i god tid ugnen på 250 grader med en baksten eller bakplåt mitt i ugen.

  4. Dela degen i 12 lika stora bitar, och kavla ut varje bit till en rund kaka c:a 0,5 cm tjock. Lägg på bakplåtspapper

  5. Låt jäsa till dubbel tjocklek, tar runt 30-45 minuter.

  6. Lägg dom sedan direkt på den varma bakstenen/bakplåten och grädda  i c:a 5 min i 250 grader. Låt svalna på galler under bakduk.