Pitabröd
Härligt goda pitabröd att fylla med smarriga tillbehör som kyckling, grönsaker, kebabkött, tacosfärs, skinka, ja precis vad du vill, annars är de goda att äta precis som de är.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
- 500 gram vatten
- 850 gram vetemjöl special
- 25 gram jäst
- 2 msk olivolja
- 15 gram salt
- 2 msk flytande honung
Lägg mjölet, honung, jäst, vatten och olivoljan i köksmaskinens bunke
Arbeta degen smidig och glansig, ca 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till.
Låt degen jäsa i degbunken under bakduk i 2 timmar. Sätt i god tid ugnen på 250 grader med en baksten eller bakplåt mitt i ugen.
Dela degen i 12 lika stora bitar, och kavla ut varje bit till en rund kaka c:a 0,5 cm tjock. Lägg på bakplåtspapper
Låt jäsa till dubbel tjocklek, tar runt 30-45 minuter.
Lägg dom sedan direkt på den varma bakstenen/bakplåten och grädda i c:a 5 min i 250 grader. Låt svalna på galler under bakduk.