Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Potatislimpa

God limpa med lite söt smak av honung.

Foto: Frida Wismar

Vote

Räcker till 2 limpor

Räcker till...

2 limpor

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 6 dl vatten
  • 150 g jäst
  • 3 msk matolja
  • 3 msk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ msk honung eller socker
  • 10 fint rårivna potatisar
  • 2 dl Risenta quinoaflingor
  • 10 - 12 dl Risenta bovetemjöl
  • Solroskärnor till att bröa formen och garnering
  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.

  3. Tillsätt matolja, kummin, honung och salt. Blanda i quinoan och den rivna potatisen.
    Rör sist i mjölet. Degen ska bli ganska lös.

  4. Smörj två brödformar och bröa dem med solroskärnor .

  5. Häll brödet i formarna, strö lite solroskärnor på toppen och grädda utan förjäsning i 45 minuter.

  6. Limporna bör få vila en dag innan de skärs upp. Då blir brödet saftigare och smular inte.