Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Vote
(1)

Snabba pizzabullar

Snabba pizzabullar utan jästid! Pizzabullar är perfekt till matsäcken och är ett gott och mättande mellanmål för hela familjen. Degen bakas med Dr. Oetker Pizzajäst som är en bakpulverbaserad jäsblandning och därför behöver inte degen inte jäsa så att bullarna därför kan bakas med detsamma. Snabbt och enkelt!
Vote
(1)

Räcker till ca 18 st bullar

Räcker till...

ca 18 st bullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Pizzadeg
  • 75 g fullkornsmjöl
  • 400 g vetemjöl
  • 1 fp Dr. Oetker Pizzajäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 0,5 dl rapsolja eller annan neutral matolja
  • 2,5 dl ljummet vatten
Fyllning
  • 280 g tomatpuré
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar nymald
  • 100 g gul paprika finhackad
  • 125 g mozzarella tärnad
  • 220 g fint strimlad skinka
Pensling och garnering
  • 1 st ägg
  • torkad oregano
  1. Sätt ugnen på 220 °C över- och undervärme. Låt mozzarellan rinna av i en sil.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna til degen i en bunke. Tillsätt olja och vatten. Knåda degen i ca. 10 minuter i en mixer. Den långa knådningstiden är viktig för att aktivera gluten i mjölet, vilket påverkar degens struktur. Det är helt klart enklast att knåda degen i maskin, när den ska knådas så länge. Alternativt så kan man prova att knåda degen med en kombination av elvisp med degkrok och för hand. Låt degen vila i bunken i 5-10 minuter. Så drar den sig inte samman, när den kavlas ut (detta steg kan hoppas över, om du har ont om tid, men det är lättare att kavla ut degen när den har vilat).
  3. Blanda tomatpurén med kryddorna. Skär paprikan, mozzarella och skinka i små tärningar och blanda ned dem i tomatpurén.
  4. Kavla ut degen på lätt mjölat undrlag till en fyrkant på ca. 45x36 cm. Flytta på degen då och då och strö lite mjöl så att degen inte fastnar.
  5. Fördela fyllningen över hela degen ända ut i kanterna, men låt 4 cm i den ena änden vara fri. Rulla degen till en rulle, ca 36 cm lång. Skär degen i 18 st skivor och fördela bullarna på två bakplåtspappersklädda plåtar.
  6. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över torkad oregano.
  7. Grädda pizzabullarna, en plåt i taget, i 20-22 minuter i nedersta delen av ugnen. Låt de färdiga bullarna svakna under en bakduk.
  8. Tips! Pizzabullarna kan förvaras i frysen i upp till 3 månader.