Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(33)

Solrosbullar med keso

Det här är ett recept som ger otroligt saftiga frallor med en tydlig solrossmak. De håller sig saftiga länge tack vare keson. Vill man kan man ersätta solrosfröna mot t.ex. linfrö, pumpakärnor eller hackade nötter. Eller baka dem helt naturella.

onlythegoodnotes

Vote
(33)

Räcker till 24 st frallor

Räcker till...

24 st frallor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl kallt vatten
  • 1 pkt jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 dl keso
  • 10-12 dl vetemjöl
  • 2 dl solroskärnor
Till pensling
  • 1 st uppvispat ägg
  1. Smula jästen i en bunke (gärna assistent) och lös upp den i en del av vattnet

  2. Tillsätt resten av vattnet, keso & salt och börja sedan tillsätta mjölet lite i taget tills du får en smidig, men något kladdig deg

  3. Ha till sist i solrosfrön

  4. Låt assistenten gå ca 5 minuter och arbeta degen ordentligt. Kör du för hand så är det bara att kavla upp ärmarna och knåda allt du har, se det som ett träningspass! ;)

  5. Jäs degen i 60 min under duk, den ska dubblas i storlek

  6. Knåda degen lätt på mjölat bord och forma 24 bullar

  7. Lägg bullarna ganska tätt i en långpanna klädd med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ytterligare 30-45 min

  8. Pensla bullarna med ägg och grädda i 20-25 minuter på 225°

  9. När bullarna har svalnat, bryt isär dem och njut! :)