Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Tacobrytbröd

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st långpanna

Räcker till...

1 st långpanna

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 pkt/påse Kronjäst för matbröd
  • 5 dl vatten
  • 13 dl vetemjöl special
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk salt
  • 3 msk tacokryddmix
  • riven ost
  • Gör så här (färsk KronJäst)
    1. Sätt ugnen på 230°.

    2. Smula ett paket jäst i 37° vatten, lös upp jästen fullständigt.

    3. Tillsätt salt, krydda, olja och mjöl.

    4. Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken 60 minuter.

    5. Kavla ut degen jämntjock, så att den ryms i en långpanna.

    6. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

    7. Gör snitt i brödet och strö över ca 100 g riven ost.

    8. Sätt in i mitten av ugnen och baka i ca 20 minuter.

    Gör så här (torr KronJäst)
    1. Sätt ugnen på 230°.

    2. Blanda torrjästen med mjölet.

    3. Tillsätt salt, olja, krydda och vatten (40°).

    4. Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken i 60 minuter.

    5. Kavla ut degen jämntjock, så att den ryms i en långpanna.

    6. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

    7. Gör snitt i brödet och strö över ca 100 g riven ost