Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Hjärtformade kuvertbröd med tomat & basilika


Tips!
Ställ gärna en långpanna med kokande vatten i botten på ugnen & och låt den stå där under tiden bröden bakas.

Vote
(1)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till ca 22 stycken

Räcker till...

ca 22 stycken

Ingredienser

Så gör du

  • 500 g passerade tomater
  • 1 pkt / påse Kronjäst för matbröd
  • 2 msk olivoja
  • 9 dl vetemjöl special
  • 1 msk torkad basilika
  • Gör så här

    1a. Lös den färska jästen med de passerade tomaterna & och tillsätt därefter de övriga ingredienserna.
    1b. Blanda torrjästen med de torra ingredienserna & tillsätt därefter de övriga ingredienserna.*

    2. Arbeta till en smidig och elastisk deg.

    3. Jäs övertäckt med plast i ca 45 minuter.

    4. Arbeta ihop degen och dela upp i 22 st bitar.

    5. Rulla bullarna droppformade. Två droppformade bullar sätts samman med vatten. Vips, så har du en hjärtformad bulle. Doppa i mjöl och sätt på plåt

    6. Jäs på plåt övertäckt med plast i ca 40 minuter.

    7. Baka i 220° ca 10 minuter.