Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Yoghurtbröd

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Vote
(2)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 1 st bakform

Räcker till...

1 st bakform

Kategorier
Recepttyp Matbröd
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl Lindahls
  • 25 gr jäst
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 8 dl rågsikt
  • 1 ägg
  • smör eller margarin
  • Alla indigrienserna bör vara rumstempererade
  1. Smula ner jästen i en degbunke och lös upp i fingervarmt vatten.

  2. Tillsätt Lindahls yoghurt tillsammans med salt och rågsikt. Arbeta degen blank och smidig.

  3. Forma den till ett bröd och lägg ner det i en smord bakform.

  4. Låt brödet jäsa, till dubbel volym, i 45 min på ett varmt ställe övertäckt med duk.

  5. Vispa upp ägget och pensla brödet.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 45 min.

  7. Stjälp upp brödet och låt det svalna på ett bakgaller.