Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Bananchockladkaka

Recept på söt och god kaka som bakas i långpanna. 

Vote
(4)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st liten långpanna eller 18 muffins

Räcker till...

1 st liten långpanna eller 18 muffins

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk Dr. Oetker bakpulver
  • 75 g smält smör
  • 2 st bananer
  • 75 g hackad mörk choklad
  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Vispa ägg, socker och sirap luftigt. Rör ned youghurt och vänd därefter ned vetemjöl blandat med bakpulver.

  3. Skär bananerna i små tärningar och tillsätt smör, banantärningar och hackad choklad i smeten.

  4. Fördela smeten i en liten smord långpanna eller i 18 muffinsformar.

  5. Grädda långpanna ca 30 minuter och muffins ca 20 minuter .

  6. Tips: 

    Kakan går bra att frysa.