Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Chokladbrownies med smak av rödbetor

Saftiga chokladbrownies med rödbetor, och en bädd av härlig rosa bärfrosting.
Vote
(1)

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

Chokladbrownie
  • 400 g Rödbetor
  • 1 dl Mild olja
  • 250 g Mörk choklad
  • 3 st Ägg
  • 2 dl Socker
  • 2 tsk Taylor & Colledge Vanilla Bean Paste
  • 2 1/4 dl Vetemjöl
  • 2 dl Kakao
  • 1 tsk Dr Oetker bakpulver
Frosting
  • fp Dr Oetker Icing & Frosting Berry Fantasy En påse
  • 50 g Smör Rumstempererat
  • 100 g Cream cheese
Dekoration
  • Citronmeliss
  • Chokladägg
Chokladbrownie
  1. Skala rödbetorna och låt dom koka tills de blivit ordentligt mjuka. Låt svalna.
  2. Skär rödbetorna i mindre bitar. Använd en stavmixer och gör en puré av betorna och tillsammans med oljan.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
  4. Vispa ägg, socker och vaniljpastan till ett fluffigt skum.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao tillsammans i en separat bunke.
  6. Blanda ihop rödbetspurén och den smälta chokladen.Vänd i äggskummet och sen mjölblandningen.
  7. Häll över smeten i en bakplåt (ca 24x34cm) klädd med bakplåtspapper.
  8. Grädda i ugnen i 180grader i ca 20 minuter.
  9. Låt svalna
Frosting
  1. Vispa ihop påsens innehåll tillsammans med cream cheese och det rumstempererade smöret. Vispa med elvisp i 4 minuter.
  2. När kakan svalnat kan du bre ut ett lager frosting över kaka.
  3. Dekorera, skär i små bitar och servera.