Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladrulltårta med vaniljsmörkräm
Rulltårta är ju ett bakverk som många förknippar med sin barndom. Här hittar du ett av våra favorit-recept, där rulltårtan fylls med len smörkräm som du kan smaksätta med kaffe om du vill.
Räcker till ca 20 bitar
Räcker till...
ca 20 bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 1,5 dl socker
- 5 msk potatismjöl
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning:
- 150 g smör
- 1 dl florsocker
- 2 st äggulor
- ca 1 msk Dr. Oetker vaniljarom (alternativt 2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker)
- ev 1 msk starkt avsvalnat kaffe
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla övriga ingredienser och rör ner i äggsmeten.
Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten i pannan.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader cirka 7 minuter. Vänd upp kakan på sockrat smörpapper och låt svalna under bakduk.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och vispa ihop den till en slät kräm. Bred krämen över den avsvalnade kakan.
Rulla ihop som en rulltårta på långsidan och skär i 1-2 cm tjocka skivor.