Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(186)

Chokladrutor utan gluten, laktos och ägg

Himmelskt goda chokladrutor som är lätta att göra och som passar för den som inte tål gluten, laktos eller ägg.

MixWell

Vote
(186)

Fri från

Glutenfria recept

Glutenfria recept

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 20-24 St bitar.

Räcker till...

20-24 St bitar.

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g Margarin mjölkfritt
  • 3 dl MixWells Ljust gluten- och laktosfria basmjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vatten
  • 70 g Margarin mjölkfritt
  • 2 dl florsocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk vatten
  1. Glasyr

  2. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna noga och se till så att deet inte blir några klumpar.

  3. Tillsätt vattnet och rör om och tillsätt slutligen det avsvalnade margarinet och rör om till en slät smet.

  4. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd liten långpanna (20x30 cm). Grädda i 190 grader ca 18-20 minuter. Prova med en sticka att kakan är färdig. Låt kakan svalna.

    Glasyren

    Rör margarinet mjukt och tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en jämn smet. Bred ut glasyren över kakan. Gör eventuellt lite mönster med en gaffel och strö över lite kakaopulver (använd en finmaskig sil). Låt kakan stå en stund och skär sedan upp den i rutor.