Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Engelsk krydd- och fruktkaka

Vote
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 450 g blandad torkad frukt
  • 2 dl vatten
  • 2 dl farinsocker
  • 2 kanelstänger
  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen nejlika
  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en kransform. Skär frukten i grova bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten, farinsocker, kanelstänger och smör och låt det sjuda på svag värme i ca 15 min. Rör då och då. Låt svalna. Tag upp kanelstängerna och häll blandningen i en skål och vispa i äggen. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem och blanda om försiktigt. Grädda i ca 1 timme tills kakan känns torr med sticka.

  2. Skär frukten i grova bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten, farinsocker, kanelstänger och smör och låt det sjuda på svag värme i ca 15 min. Rör då och då. Låt svalna.

  3. Tag upp kanelstängerna och häll blandningen i en skål och vispa i äggen. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem och blanda om försiktigt. Grädda i ca 1 timme tills kakan känns torr med sticka.

  4. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dessa och blanda om försiktigt. Grädda i ca 1 timme tills kakan känns torr med sticka.