Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(18)

Mojitokladdkaka

En sommardrink i en kaka! Ja, det är sant! Recept på en helt underbar somrig kladdkaka med smaker av lime, mynta och vit choklad. För en ännu mer somrig smak kan du använda kokos istället för ströbröd till formen. Ett måste till sommarens alla fikatillfällen. Kakan är bakad i en form på 20 cm i diameter.

carolina

Vote
(18)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Mojitokladdkaka med vit choklad
  • 2 st Ägg
  • 100 g Smör
  • 100 g Vit choklad
  • 1 dl Socker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1/5 tsk Bakpulver
  • 1 1/2 dl Vetemjöl
  • 1/2 st Limesaft
  • 1 st Limezest
  • 10-15 st Myntablad
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en form på 20-21cm. Har du en större form bör du dubbla receptet. Vill du ha en ännu somrigare smak på kakan kan du använda kokos, annars går det bra att använda ströbröd.
  3. Smält smöret och låt det svalna något. Hacka chokladen i ganska fina bitar.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna, och tillsätt sedan smör, choklad och ägg
  5. Tillsätt därefter saft från en halv lime och zest från hela limen. Hacka myntabladen fint och vänd ner dom i smeten.
  6. Grädda kakan i ca 7-10 minuter, lite beroende på hur kladdig du vill ha den.
  7. Låt den svalna och servera med en klick grädde och några myntablad.