Pajrutor med hallon och blåbär
Recept på sockerfri och glutenfri bärkaka, med frystorkade bär, som smakar underbart gott!
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 4 bitar
4 bitar
Ingredienser
Så gör du
Botten:
- 45 g smör
- 1½ dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk sötströ
- 1½ msk pofiber
- lite vanilj från Dr. Oekter Vaniljtwister (ca 1 krm)
Fyllning:
- 50 g hallon och blåbär (ca hälften utav var)
- 1 tsk sötströ
Extra till toppingen:
- 10 g nötter (tex hasselnötter)
- 2 msk Dr. Oetker Frystorkade bär Hallon
Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga. Ta bort ca 1/3 - 1/4-del av degen. Forma den stora delen av degen som en fyrkant på en plåt med bakplåtspapper, ca 10X10X1 cm.
Fyllning:
Mosa samman bär och sötning. Häll bort eventuell vätska som bildas (exempelvis om bären varit frysta). Fördela bären på pajbottnen.
Topping:
Ta den lilla delen av degen och blanda med grovhackade nötter samt naturlig dekoration. Söta eventuellt extra. Smula över toppingen ovanpå bären. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter (se till att pajen inte blir bränd). Låt svalna och skär i fyra bitar.