Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Pajrutor med hallon och blåbär

Recept på sockerfri och glutenfri bärkaka, med frystorkade bär, som smakar underbart gott! 

Vote
(9)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 bitar

Räcker till...

4 bitar

Ingredienser

Så gör du

Botten:
  • 45 g smör
  • 1½ dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk sötströ
  • 1½ msk pofiber
  • lite vanilj från Dr. Oekter Vaniljtwister (ca 1 krm)
Fyllning:
  • 50 g hallon och blåbär (ca hälften utav var)
  • 1 tsk sötströ
Extra till toppingen:
  • 10 g nötter (tex hasselnötter)
  • 2 msk Dr. Oetker Frystorkade bär Hallon
  1. Botten:

    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga. Ta bort ca 1/3 - 1/4-del av degen. Forma den stora delen av degen som en fyrkant på en plåt med bakplåtspapper, ca 10X10X1 cm.

  2. Fyllning:

    Mosa samman bär och sötning. Häll bort eventuell vätska som bildas (exempelvis om bären varit frysta). Fördela bären på pajbottnen.

  3. Topping:

    Ta den lilla delen av degen och blanda med grovhackade nötter samt naturlig dekoration. Söta eventuellt extra. Smula över toppingen ovanpå bären. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter (se till att pajen inte blir bränd). Låt svalna och skär i fyra bitar.