Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Päronkaka
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.
Serveringstips: servera med lättvispad grädde eller glass.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 stycken bakform
Räcker till...
1 stycken bakform
Recepttyp
Mjuka kakor
Fruktkaka
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
Degen:
- 150 gr smör, rumstempererat
- 1 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
- 500 gr päron (konserverade eller färska lätt kokta)
- 2 dl Lindahls Yoghurt
- 1 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 3/4 dl strösocker
Sikta mjölet och bakpulvret ihop och blanda samman med socker och vetemjöl. Tryck ut degen den i smord och bröad form, helst med en avtagbar kant.
Glöm inte att trycka upp degen mot kanterna.Skiva päronen och lägg dem på degen.
Vispa samman ägg, Lindahs yoghurt, vaniljsocker och strösocker i en skål.
Häll smeten över päronen.Grädda i ugnen på 200 grader i 30-35 min.