Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Päronkaka

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Serveringstips: servera med lättvispad grädde eller glass.

Vote
(1)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 stycken bakform

Räcker till...

1 stycken bakform

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Degen:
  • 150 gr smör, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning:
  • 500 gr päron (konserverade eller färska lätt kokta)
  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl strösocker
  1. Sikta mjölet och bakpulvret ihop och blanda samman med socker och vetemjöl. Tryck ut degen den i smord och bröad form, helst med en avtagbar kant.
    Glöm inte att trycka upp degen mot kanterna.

  2. Skiva päronen och lägg dem på degen.

  3. Vispa samman ägg, Lindahs yoghurt, vaniljsocker och strösocker i en skål.
    Häll smeten över päronen.

  4. Grädda i ugnen på 200 grader i 30-35 min.