Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Pepparkaksmums
Galet goda pepparkaksmums! Den perfekta julkakan till lucia eller glöggminglet.
Räcker till 12 pcs
Räcker till...
12 pcs
Recepttyp
Mjuka kakor
Mjuk pepparkaka
Tillfälle
Jul
Smak av pepparkakor
Ingredienser
Så gör du
Pepparkaksmums
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk malen nejlika
- 2 tsk kanel
- 2 tsk malen ingefära
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk bakpulver
Glasyr
- 75 g smör
- 1/2 dl kakao
- 4 dl florsocker
- 2 tsk vaniljpulver
Pepparkaksmums
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och luftigt med en elvisp. Rör ihop bakpulver och mjöl i en skål och sila ner i bunken. Smält ihop smör tillsammans med kryddorna och tillsätt i smeten. Rör om försiktigt med en slickepott. Häll över smeten i en rektangulär ugnsform (ca 20x30 cm). Grädda i mitten av ugnen i ca 20-23 minuter. Stick hål med en gaffel på ovansidan av kakan. Bred ut glasyren och strö över strösslet. Låt kakan stå i kyl i ca 40 minuter innan servering.
Glasyr
- Smält smöret i en kastrull. Vrid ner värmen och tillsätt resten av ingredienserna. Låt puttra på svag värme i några minuter tills det har blivit en tjock och len konsistens. Låt stå i 2 min innan den breds ut på kakan.
- Bred ut glasyren och strö över Dr. Oetkers Christmas Party strössel. Låt kakan stå i kyl i ca 40 minuter innan servering.