Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Saftig julkryddkaka
Recept på mjuk och smakrik kaka som passar perfekt på dessert-bordet efter julmaten.
Recepttyp
Mjuka kakor
Mjuk pepparkaka
Tillfälle
Jul
Ingredienser
Så gör du
- 200 g smör eller margarin
- 2,5 dl socker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 4 st ägg
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 msk kanel
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 75 g russin
- 100 g Dr. Oetker Apelsinskal
- 100 g Dr. Oetker röda cocktailbär
- 50 g Dr. Oetker hackad mandel
- 60 g choklad hackad
Dekoration
- 50 g Dr. Oetker mandelspån
Sätt ugnen på 160-180 grader (varmluftugn 140-160 grader).
Rör smöret eller margarinet mjukt i en matberedare på högsta hastigheten.
Tillsätt socker och vaniljsocker lite i taget och blanda smeten väl. Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det lite i taget. Vänd till sist ner russin, apelsinskal, hackad mandel, cocktailbär och choklad i smeten.
Häll smeten i en smord springform, jämna till ytan och garnera med mandelspån. Grädda kakan i ca 45 min.
Grädda kakan i ca 45 min.