Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Saftig julkryddkaka

Recept på mjuk och smakrik kaka som passar perfekt på dessert-bordet efter julmaten.

Vote
(1)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g smör eller margarin
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 75 g russin
  • 100 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 100 g Dr. Oetker röda cocktailbär
  • 50 g Dr. Oetker hackad mandel
  • 60 g choklad hackad
Dekoration
  • 50 g Dr. Oetker mandelspån
  1. Sätt ugnen på 160-180 grader (varmluftugn 140-160 grader).

  2. Rör smöret eller margarinet mjukt i en matberedare på högsta hastigheten.

  3. Tillsätt socker och vaniljsocker lite i taget och blanda smeten väl. Tillsätt ett ägg i taget.

  4. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det lite i taget. Vänd till sist ner russin, apelsinskal, hackad mandel, cocktailbär och choklad i smeten.

  5. Häll smeten i en smord springform, jämna till ytan och garnera med mandelspån. Grädda kakan i ca 45 min.

  6. Grädda kakan i ca 45 min.