Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Savarinkaka med citrussirap.

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.

Tips:
Servera med honungssötad yoghurt eller lättvispad grädde och rostad, grovhackad mandel

Receptidéen insänd av Karin Löfman, Lund

Vote

Räcker till 1 rund bakform med löstagbar botten, ca 21 cm

Räcker till...

1 rund bakform med löstagbar botten, ca 21 cm

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl vatten
  • 1 smör och ströbröd till formen
  • 1 gr socker
  • 1 apelsin, saft och rasp
  • lime, saft och rasp
  • 1 citron, saft och rasp
  • krm salt
  • 200 citron, raspet
Kakan:
  • 2,5 dl Lindahls Yoghurt
  • 200 gr mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 gr finriven mandel
  • 150 gr socker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl solrosolja
  1. Sikta mjöl och bakpulver, blanda med mandel och socker.

  2. Tillsätt under nogrann omrörning övriga ingredienser.

  3. Baka i en välsmord, bröad form vid 200 grader i c:a 35 minuter. Testa med provsticka. Låt vila 10 minuter innan kakan tas ur formen. Förvara övertäckt i rumstemperatur.

  4. Blanda alla ingredienser till sirapen. Låt koka upp och sjuda i 30 minuter.
    Låt svalna och förvara svalt till den skall användas.

  5. En timme före servering lägges kakan på ett serveringsfat och dränkes med citrussirapen.