Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Blåbärsmuffins med crumble (smulor)

Supergoda muffins som kan ätas naturella eller med vaniljsås.

I mitt kök

Vote
(1)

Räcker till 6 st stora muffins

Räcker till...

6 st stora muffins

Ingredienser

Så gör du

Muffins
  • 100 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 st citron (rivet skal)
  • 2 st ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 4 dl blåbär (gärna färska)
Crumble
  • 75 gram kallt smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
Garnering
  • 1 dl blåbär (gärna färska)
  1. Smält smör och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
    Vispa ägg tillsammans med strösocker och vaniljsocker.
    Rör ner den ljumma vätskan.
    Blanda vetemjöl, bakpulver och en nypa salt som du sen vänder ner i smeten.

  2. Placera ut 6 stora eller 12 små muffinsformar i en muffinsplåt.
    Varva smeten med blåbär - tills formarna är fyllda till 2/3.

  3. Nyp ihop tärnat kallt smör med havregryn, vetemjöl och strösocker.
    Strö lite crumble över varje muffins och garnera med blåbär.

  4. Grädda mitt i ugnen, 175 grader för stora muffins och 200 grader för små muffins i ca 20 minuter.

    Njuut!
    ~ Annelie ~

    http://imittkok.se