Franska maränger
Franska maränger kan man forma och färga precis som man vill.
Man måste bara tänka på att ha alla bunkar och redskap redo samt att man behöver en sockertermometer.
Var noga när du delar äggen, ingen äggula får komma med för då blir det inga maränger.
Allt måste även vara rent och torrt!
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 4 st äggvitor
- 3 dl socker
- 1 msk citronsaft
- pasta- eller karamellfärg
Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten) och vispa för hand tills marängen är cirka 60-65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills det svalnatSätt ugnen på 130 grader.
Vänd ner karamellfärg efter tycke och smak och blanda tills färgen är jämn (eller marmorerad som på bilderna).
Spritsa ut marängen till önskad form på en plåt med bakplåtspapper. De ljusblå har jag spritsat och de rosa lite större har jag klickat ut med hjälp av mitt finger och en sked.Grädda i mitten av ugnen i 35–45 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.
Njuut!
~ Annelie ~