Chocoffe Cupcakes!
Recept på chocofee cupcakes. En fantastisk skapelse där allt är ätbart, koppen är gjord av gumpaste/sockerpasta.
Givetvis var Linda från Skellefteå en av de som fick flest röster i Miss Cupcake 2012 och därigenom tar sig till finalen!
Vi önskar henne stort lycka till!
Räcker till 24 st
24 st
Ingredienser
Så gör du
- 1,25 dl hett kaffe
- 1,25 dl kakao
- 1,25 dl kallt vatten
- 4 dl mjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- 1/2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 krm salt
- 120 g mjukt smör
- 3 1/2 dl socker
- 2 st rumstempererade ägg
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Creamy frosting:
- 500 g smör
- 500 g florsocker
- 300 g philadelphipaost
- 2 st ägg
- smaksätt med en av följande: Dr. Oetker vaniljstång (frön från en stång) eller 2 msk Baileys eller annan likör
Vispa kaffet och kakao tills det blir klumpfritt.
Tillsätt vattnet och vispa tills det blir slätt.
Sikta ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en annan skål eller på bakplåtspapper.
I en annan skål vispas smör och socker tills det blir ljust och fluffigt.
Tillsätt under låg hastighet äggen och vaniljsockret. Vispa ordentligt tills smeten blir krämig och fluffig. (Knäck äggen först i en separat skål för att undvika skal)
Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med kakaokrämen och blanda till en jämn smet.
Fördela smeten i pappersformar.
Grädda i ugnen på 175 grader (160 grader vid varmluft) till provstickan är torr, ca 15 minuter.
Creamy frosting:
Vispa ihop smör och florsocker väl, ca 5-10 minuter på hög hastighet beroende på hur fluffig du vill ha smörkrämen. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ytterliggare ett par minuter.
Mjuka upp philadelphiaosteni separat skål och vispa ihop med smörblandningen tills en jämn creme uppnåtts. Smaksätt.
Kan förvaras i kyl ca 1 vecka.
Dekoration:
Kopp, fat och blommor är gjorda av gumpaste/sockerpasta. Använd en porslinskopp som form och kavla pastan tunnt. Skär ut, forma, torka och montera sedan med ätbart lim. Dekorera med Dr. Oetker hushållsfärger eller ätbar pulverfärg.