Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Chocolate pearl cupcakes!

I Ankarsvik har Carolin gjort dessa helt underbara cupcakes.
Hon är nu en av de lyckliga som gått till final i Miss Cupcake 2012!
Vi önskar henne stort lycka till i finalen! Receptet på Chocolate pearl cupcakes hittar du här.

Vote
(11)

Räcker till ca 12 st

Räcker till...

ca 12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk kallt starkt kaffe
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g 70% choklad
Choklad frosting:
  • 60 g rumsvarmt smör
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1/2 dl kakao
  • 3 msk varmt starkt kaffe
  • 5 dl florsocker
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst och vitt.

  3. Smält smöret och blanda gräddfil och kaffet, blanda samman med äggsmeten.

  4. Blanda ihop resten av de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten.

  5. Smält chokladen och blanda ner i smeten.

Choklad frosting:
  1. Blanda samman alla ingredienserna med en elvisp och häll ner i en spritspåse och spritsa med en spritstyll.

  2. Dekorera sedan cupcaksen ned blommor som är gjorda av Dr. Oetker sockermassa och Dr. Oetker sockerpärlor. Blommorna är uttryckta med hjälp av en blomform.