Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(29)

Muffins med vaniljsmak!

Med denna fina cupcake tog sig Eva från Täby till final i Miss Cupcake 2012!
Vi önskar henne lycka till i finalen där vinnaren kommer att presenteras vecka 32.

Vote
(29)

Räcker till ca 12 st

Räcker till...

ca 12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 75 g smör
Frosting
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g philadelphiaost (färskost)
  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.

  3. Smält smöret.

  4. Vispa ihop mjölk och ägg i en annan bunke. Rör ner mjölkblandningen och det smälta smöret i mjölblandningen.

  5. Fördela i muffinsformar. Grädda i 10-15 minuter. Känn efter med sticka, de skall vara lite fuktiga, inte helt torra.

  6. Låt svalna. Cupcakes blir lätt lite torra, så det är bättre att ta ut dem lite tidigare.

Frosting
  1. Vispa grädden och vispa sedan ner alla de andra ingredienserna. Vispa så att det blir slätt och fint.

  2. Frostingen kan färgas i alla möjliga färger. Till just denna cupcake var den vit.

  3. Spritsa frostingen på cupcaken.

  4. Cupcaken är garnerad med Dr. Oetker sockerpärlor.
    För att göra rosen användes Dr. Oetker sockermassa och den färgades med någon droppe av Dr. Oetker röd hushållsfärg.