Choklad cupcakes
Är du en riktig chokladälskare så låt inget stoppa
dig från att baka dessa underbara cupcakes!
Räcker till 16 st
16 st
Ingredienser
Så gör du
- 4 msk kakao
- 1 dl kokande vatten
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 150-200 g mörk choklad
Frosting
- 100 g mjukt smör
- 400-500 g florsocker
- 3 msk kakao
- 2 msk kallt starkt kaffe
Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen,
ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med
kakaon.Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget
medan du vispar på låg fart.
Rör sedan i kakaon och kaffet.Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet
i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt.Den skall vara riktigt fast i konsistensen.
Nu får du låta fantasin flöda och dekorera dina cupcakes!