Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(128)

Choklad cupcakes

Är du en riktig chokladälskare så låt inget stoppa

dig från att baka dessa underbara cupcakes!

bakninni

Vote
(128)

Räcker till 16 st

Räcker till...

16 st

Ingredienser

Så gör du

  • 4 msk kakao
  • 1 dl kokande vatten
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 150-200 g mörk choklad
Frosting
  • 100 g mjukt smör
  • 400-500 g florsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 msk kallt starkt kaffe
  1. Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna.
    Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.

    Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen,
    ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.

    Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med
    kakaon.

  2. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
    Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

  3. Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget
    medan du vispar på låg fart.
    Rör sedan i kakaon och kaffet.

     Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet
    i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt.

    Den skall vara riktigt fast i konsistensen.

    Nu får du låta fantasin flöda och dekorera dina cupcakes!