Choklad cupcakes med Tryffelfrosting
Den perfekta choklad cupcake med tryffel utan att vara för sött! Perfekt till barnkalas!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 12 st cupcakes
12 st cupcakes
Ingredienser
Så gör du
cupcake deg
- 4 st ekologiska ägg rumstemperatur
- 125 gram socker 1.25 dl
- 200 gram smör rumstemperatur eller margarin rumstemperatur
- 100 gram mjöl 2 dl
- 1 ´tsk bakpulver
- 150 gram choklad
- 2 msk kakaopulver 10 gr
tryffelfrosting
- 100 gram smör
- 150 gram 70% choklad eller 70% choklad med apelsin
- 300 dl vispgräde
- 1 ´tsk vaniljsocker
- 1 1 st Dr. Oetker Princess Lillifee dekorationsfigurer
cupcake deg
Smält chokladen och smöret i en varmtålig skål över en kastrullmed sjudande vatten. Ta bort skålen vänta 10 minuter.
Vispa ägg och socker i en separat skål, rör sedan ner chokladbladningen.
Sikta ner mjöl, kakaopulver och bakpulver och rör om försiktigt.
Grädda i ugnen 175C 20 minuter.
Låt stå och svalna i plåten 5 minuter. Lägg över på ett galler för att svalna
tryffelfrosting
Smält choklad och vispgrädde tillsammans med vaniljsocker på svag värme.
Dra av och vispa ner smöret. Ställ den färdiga tryffelsmeten i kylen 12 timmar.
Spritsa över muffinsen.
Dekorera med Dr. Oetker Prinsessan Lillifee Strösselmix