Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Choklad cupcakes med Tryffelfrosting

Den perfekta choklad cupcake med tryffel utan att vara för sött! Perfekt till barnkalas!

Thecupcakeclub

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 12 st cupcakes

Räcker till...

12 st cupcakes

Ingredienser

Så gör du

cupcake deg
  • 4 st ekologiska ägg rumstemperatur
  • 125 gram socker 1.25 dl
  • 200 gram smör rumstemperatur eller margarin rumstemperatur
  • 100 gram mjöl 2 dl
  • 1 ´tsk bakpulver
  • 150 gram choklad
  • 2 msk kakaopulver 10 gr
tryffelfrosting
  • 100 gram smör
  • 150 gram 70% choklad eller 70% choklad med apelsin
  • 300 dl vispgräde
  • 1 ´tsk vaniljsocker
  • 1 1 st Dr. Oetker Princess Lillifee dekorationsfigurer
cupcake deg
  • Smält chokladen och smöret i en varmtålig skål över en kastrullmed sjudande vatten. Ta bort skålen vänta 10 minuter.

    Vispa ägg och socker i en separat skål, rör sedan ner chokladbladningen.

    Sikta ner mjöl, kakaopulver och bakpulver och rör om försiktigt.

    Grädda i ugnen 175C 20 minuter.

    Låt stå och svalna i plåten 5 minuter. Lägg över på ett galler för att svalna

tryffelfrosting
  • Smält choklad och vispgrädde tillsammans med vaniljsocker på svag värme. 

    Dra av och vispa ner smöret. Ställ den färdiga tryffelsmeten i kylen 12 timmar.

    Spritsa över muffinsen.

    Dekorera med Dr. Oetker Prinsessan Lillifee Strösselmix